За драмите и ламите

Приятно ми е, аз съм Мирена Керезова – момиче със странни имена, които почти никой не може да запомни, особено от първия път и особено когато поръчвам храна за офиса!

Чувала съм от хората, че и заниманията ми са доста странни за млад човек. Но аз си падам по невъзможните неща и най-много обичам някой да ми каже “Няма да стане тази работа, дето си намислила!”. И за щастие намирам също толкова луди съмишленици, с които малко по-малко доказваме на хората, че съвсем всичко си е възможно, стига да имаш кураж! Така се родиха първата в България медия, посветена изцяло на театъра, LoveTheater.bg и Международен студентски театрален фестивал “Данаил Чирпански”, чието второ издание беше през 2019 г.

Иначе в работно време съм далеч не толкова невъзможното PR експерт. Работила съм с едни от най-големите компании в България и заедно сме разказвали стотици истории с щастлив край.

И докато през последните години лавирам между всички работни и странични проекти, които аз някак си, без да искам също успявам да превърна в работа, почти не ми остава време за малките и красиви неща в живота. Като например да се отпуснеш на дивана с чаша чай и хубава книга, да полееш кактуса, да се опиташ да направиш крем карамел, а той да не става за нищо, да се качиш в събота на колата и да отидеш на импровизирано пътуване, да се напиеш с приятели, защото сте излезли “за една бира”, да се разходиш в парка с кучето, да посетиш най-новия ресторант в града и да похарчиш много пари за някаква гурме порция, която далеч няма да те нахрани, но пък изглежда добре в Instagram… Такива простички радости, които, както казват хората, носят щастието в ежедневието ни. А пропускането им може да доведе до сериозни драми, повярвайте ми.

Та… този блог е точно за това – за търсенето на вдъхновение около нас и за така наречения work-life-balance!

Не знам какво ще излезе от него, но се надявам да помогна поне на една работохолизирана душа като мен да се оглежда малко по-често встрани и да се усмихва! Ще направя всичко възможно и невъзможно, пък каквото DramaLlama покаже 😉

Ааа… пропуснах – сигурно ще питате за драмите и ламите… това е една много дълга история, която ще ви разкажа в отделен пост. А кратката версия е: защото ламите са много якиииии!