Inspired LLAMA

Няколко Коледни филма за почивните дни

Тази година по време на коледните празници се получават много почивни дни, които обикновено прекарваме у дома, с близките. Когато тези дни обаче са повече от 3, аз лично започвам да се чудя какво да правим (или поне преди да родя се чудих). Затова реших да подготвя един пост с няколко коледни филма за вас, но и за мен.

Аз не съм голям киноман и имам една странна черта – много обичам да гледам филми, които вече съм гледала. Затова може би няма да ви изненадам с някои от заглавията, но пък те са си класика. Тази година обаче вече гледах и някои непознати за мен.

Та, да започваме, че Дядо Коледа чука на вратата, комина или където си поиска…

A Boy Called Christmas

Много красив филм, който показва пътят на “дебелият” старец много преди да стане такъв. Историята разказва не кой да е, а Маги Смит, в ролята на леля Рут. А от нея научаваме, че вниманието не е в подаръците, а в жеста. Надеждата и радостта живеят вътре в нас и понякога имаме нужда само от малка искра, за да ги намерим. А добротата е нещо, което носим в сърцето си.

8-Bit Christmas

Комедия с Нийл Патрик Харис, който споделя на дъщеря си за едни отминали Коледи, без телефони и компютри, но с един блян… Цялата банда деца от квартала иска само едно нещо – да поиграят малко на Нинтендо. На какво са готови, за да получат тази революционна игра и какво ще получат под коледното дърво, ще разберете накрая.

The Christmas Chronicles 1 & 2

Този филм май е доста популярен и сигурно сте го гледали, но аз не бях. Истината е, че не беше много впечатляващ, но е свежо разнообразие в коледната селекция. В него Дядо и Баба Коледа далеч не са… дядо и баба, а са доста секси. Все пак са Кърт Ръсел и Голди Хоун.

Fatman

Дядо Коледа… Мел Гибсън… Как ви звучи? Странно, да. Много странно. Ако харесвате странни неща с елемент на екшън, може и да ви хареса. На мен не ми хареса никак. Даже да не кажа, че е леко тъп. Но въпрос на вкус. Ако първият и вторият филм от този пост ви допадат, този няма да ви хареса.

Преминаваме към по-старите филми, които ми сгряват сърцето винаги <3

Сам вкъщи

Банално, но факт! Аз обичам да гледам “Сам вкъщи”, особено първите две части всяка Коледа. Това не се нуждае от обяснение или повече информация. Ето ви за разкош трейлъра на първата част. И ако някой знае кога и къде ще го дават, да ми пише в Instagram.

Гринч

Също няма нужда от описание. Аз понеже много обичам анимации, любима ми е версията от 2018, направена от Ilumination.

Arthur Chrismas или на български Тайните служби на Дядо Коледа

Също в частта “любими анимации”. Много ми е забавна и свежа.

Хари Потър и Философския камък

Според мен това си е достоен коледен филм. А и поредиците са много подходящи за гледане по празниците.

Има, разбира се, много други филми, които бих гледала по празниците, но ще ми отнеме много време да направя изчерпателен списък. Ще се радвам да споделите с мен вашите предложения 🙂

Leave a Reply