Inspired LLAMA Mama LLAMA

Коледни подаръци за дете на годинка – организация и идеи

Повдигнах темата за коледните подаръци в Instagram и заедно с вас обсъдихме как да не прекалим и да не превърнем топлия празник в панаир на консуматорството. За съжаление, често се случва това, особено когато предстои първата Коледа на новия член от семейството.

Алина ще стане на една година през януари, което още повече усложнява нещата. А на тази възраст може да се представите, че не разбира много какво е Коледа, какво са подаръци и т.н. По-скоро ще се радва на опаковките.

За прекаляването не са виновни само родителите, а доста често бабите, дядовците, лелите, чичовците и други близки и далечни роднини. Всички искат да подарят на малкото човече нещо хубаво, но “о, ето, намерих нещо още по-хубаво” и така се започва от октомври, та чак до 24 декември.

Заливането с яки играчки на добри цени в големите хранителни вериги също спомога това свръх пазаруване на хиляди подаръци.

За да избегна това, предприех няколко стъпки, ето ги и тях:

Списъкът с желания

Понеже Али още не може да пише писма до Дядо Коледа, го направих вместо нея. Създадох списък с желания за Коледа и за рождения й ден. За целта използвах приложението thingstogetme, което ми показа моята приятелка Ивона.

В него лесно и удобно можеш да въведеш желаните подаръци с информация за тях. След това изпращаш линка, без да е нужно човекът да има приложението. В него хората отбелязват какво ще купят и то се “резервира” за тях.

Този списък изпратих на всички най-близки, за да се подготвят за предстоящите празници и да не ни заливат с ненужни играчки.

В желаните продукти включих и някои неща, които ще са ни нужни през годината, макар да не са ок точно за този момент.

Подаръците от нас

Родителите целогодишно купуваме всичко нужно и желано за децата си. А аз съм практичен човек и като видя някъде нещо на изгодна оферта, което ще ни бъде нужно след време, го купувам и прибирам в шкафа.

Мисля да извадя някои от тайните съкровища, да ги опаковам и да ги сложа под елхата. Спряла съм се на образователните флаш карти на Headu, които взех при едно намаление в Ozone. Сега отново са на промоционални цени. Ето и линкове към тях:

Образователни флаш карти Headu Montessori – Емоции и действия

Образователни флаш карти Headu Montessori – Животни, с докосване

Големите подаръци

Всички знаем, че има едни големи неща, които много от децата около годинка получават за подарък. Кухня, монтесори кула, триколка и т.н. В нашия случаи тези по-големи подаръци сме отредили на бабите и дядовците, защото те искат да вземат нещо мащабно, което детето да използва дълго време.

А какво да поискаме или подарим?

Понеже някои от вас ме попитаха за идеи, споделям списъка за Коледа и рождения ден на Али, за да си откраднете нещо, ако ви допада:

Ако имате конкретен въпрос, ми пишете, ще споделя линкове

Полезни и забавни занимания за подарък

Тази графа мога да посоча само за живеещите в София, за съжаление. Но мисля, че подарък от нея би бил много сполучлив, с една подробност: ако не знаете дали детето вече посещава подобни занимания, се консултирайте с майката.

Ваучер за КиндиРу

Ние с Али ходим в КиндиРу Люлин и много бихме се зарадвали на подобен подарък. Програмата е подходяща за деца от 0 до 7 години и цели да развива както физическите умения, така и социалните. За да закупите ваучер при тях, може да се обадите директно в конкретния център или да пишете в Instagram.

Ваучер за Плувам с бебе

Какво по-яко от семейно занимание, което освен всичко е супер полезно. Посещавали сме “Плувам с бебе” само веднъж и сме много доволни, но се наложи да преустановим, заради разболяванията на Али. Надяваме скоро пак да ходим. Ваучер може да закупите като се свържете с тях в социалните мрежи или по телефона.

Ваучер за събитие във Fox Book Cafe

Fox Book Cafe са свежи място, на което се случват чудесийки за малки любители на книжки. Там се провеждат бебешки музикални работилници, читателски клуб за лисичета, четения и др. Ваучер за посещения на техните събития също би бил много интересен подарък. При интерес може да им пишете и да ви дадат повече информация.

Надявам се с тези няколко стъпки и идеи да съм ви помогнала в организацията на лудницата за Коледа и ще се радвам да споделите с мен още хакове 🙂

Leave a Reply