LLAMA'S life

#СтойСиВкъщи: 8 не толкова банални неща за правене

За съжаление, ситуацията в българия ескалира много бързо и може би ще става още по-зле. Стотици хора са под истинска карантина, защото са пътували или са контактни лица на заразени с COVID-19. Хиляди са хоум офис, което е най-правилното възможно решение за една компания, която не е производство или с друг особен бизнес.

И за едните, и за другите ще дойде моментът, в който стоенето вкъщи ще им омръзне. Тези, които работят от вкъщи, през деня имат занимание, което им осигурява различни дейности. Но когато стане 18:00 ч., те се озовават напълно сами или със семействата си в продължение на много време. А да бъдем честни – това след първата седмица леко омръзва.

Затова реших да ви споделя няколко различни неща, които можете да правите, извън четенето на книги и гледането на филми:

“Вечеряйте” или “пийте по едно” с приятели

Аз го пробвах още в неделя. Направихме конферентен разговор с приятелките ми от фестивала в месинджър. След като, ествено, обсъдихме колко е зле ситуацията и как все още има луди хора, за които всичко е шега и продължават да си джиткат, решихме да правим нещо забавно. И… играхме на филми. Беше супер смешно и доста трудно, защото е малко сложно да влезеш в обсега на камерата. Освен това връзката понякога засича, но това го прави още по-смешно.

Та, вечеряйте с приятели, играйте на филми, асоциации или просто си говорете с други хора, освен тези у вас.

Рисувайте

Това може би не е приложимо към всички хора. Защото не е нужен талант, но трябва да ти е интересно. Аз, например, рисувам от време на време и сега след 18:00 ч. имам идеална възможност да го правя, за разлика от нормалните работни дни, в които се прибирам към 19:00 ч., започвам да готвя, лягам си по-рано и нямам енергия за това.

Ако ви е интересно да рисувате, но нямате налични средства, може да си поръчате онлайн, да ги платите с карта и куриерът да ги остави пред вратата 🙂 Вижте сайтовете на Слънчоглед или Stativi.bg.

Вижте тази публикация в Instagram.

🎨

Публикация, споделена от Mirena Kerezova (@mirenakerezova) на

Ушийте си маска

Дори и да сте под карантина или хоум офис, все някога ще ви се наложи да излезете за тоалетна хартия 🙂

За тази цел не е нужно да имате особени шивашки умения. Трябва ви само парче плат – може просто някоя стара тениска или друга дреха, конец и игла и връв или ластик.

Аз уших моята на два ката, заших от всички страни и вкарах панделката в страниците.

Реших да декорирам маската с надпис #StayHome, изрязан на плотер, но може и с текстилни бои.

Оправете домашната градина

Освен коронавирус и извънредно положение, у нас вече дойдоха и първите пролетни нотки. Докато стоите у вас, може да се погрижите за растенията вкъщи. Да пресадите тези, които имат нужда, вече да ги изкарате на терасата или просто да ги пренаредите и да махнете изсъхналите листа.

Срешете кучето

Точно сега е моментът! Поне при Роки положението е плачевно. Затова използвах времето да го пореша малко 🙂

ПП: изглежда тъжен, но той така си изглежда, когато е буден и го карам да гледа в телефона.

Тренирайте

Не позволявайте карантината да ви превърне в по-кръгла версия. Ако принципно спортувате, съм почти сигурна, че всички ще направите нещо и в домашни условия. А ако не, сега е добър момент да започнете.

Аз лично започнах да тренирам преди месец и половина във Functional Physique, но за суперските хора от залата ще ви разкажа в отделен пост. Сега се опитвам да свърша нещо от вкъщи. Имам някакви “уреди”, които използвам, но може и без имате нищо.

Ако не може да се справите сами и нямате опит, може да се доверите на професионалистите. Много от спортистите и фитнес инстуктури у нас и в чужбина пускат различни програми за упражнения от вкъщи.

Славея и Димитър от Beauty and Beast Bodybuilding, с подкрепата на Anomaly.bg, започнаха излъчването на тренировки за вкъщи. Те са разпределени по различни видове – за жени, за двойки, с и без екипировка, и се извършват по график всеки ден. Може да ги гледате на Facebook страницата и събитието им.

Подредете си документите или свършете други неща, които винаги отлагате

Отлагането е суперсилата на много хора. Винаги има едни досадни задачи, които могат да се свършат “утре”. Да си подредите всички лични и служебни документи, да измиете прозорците, да прочистите гардероба си от ненужните дрехи, да сложите в ред библиотеката си, в която всяка следващата книга се слага най-отгоре и още мноооого други. Сега е чудесното време да направите всички тези малки и досадни неща.

Отворете тефтера на баба

Времето у дома е идеално за експериментиране в кухнята. Отворете тефтера на баба (или на Джейми Оливър) и пригответе сладкиш от детството си! Ако не се получи, опитайте отново.

Всички сме в ситуация на изпитания и най-доброто решение е да си останем вкъщи и да предпазим себе си, както и да спасим човешки животи! Намерете какво да правите, за да се разнообразявате. Ако имате други интересни идеи, ще се радвам да ги споделите с мен 🙂

Leave a Reply