LLAMA'S life

Ретрограден Меркурий в 3 стъпки

В живота на една лама е толкова драматично, че тя няма нужда от Ретрограден Меркурий, слънчеви затъмнения или природни катаклизми, за да си каже “Аз не мога да повярвам какво се случва!”. Това беше моето твърдо убеждение до изминалата седмица, защото принципно никак не вярвам във всички тези космически знамения. След поредната тъпотия, която ми се случи, обаче възкликнах  “А дали няма Меркурий!”. Оказа се точно така – от миналия понеделник малката планета нещо се вихри и въпреки моите вътрешни убеждения, че няма нищо вярно в това, то ме застигна.

Затова реших да създам един пост какво да очакваме от Ретроградния Меркурий за другите непросветени като мен:

1. Подготовката за периода ще те изненада

Сигурно не знаете, но Меркурий не се случва изневиделица. Той има подготвителен период. Моят започна предишната седмица, в която нищо неподозиращото ми дясно око стана жертва на съдбата и се сдоби с ечемик за пръв път в живота ми – не ви го препоръчвам. Но така поне цяла седмица се шегувахме с моето “набито око”.

2. Всичките ти планове ще се объркат 

Това е основна характеристика на ретроГадността. В един от дните през изминалата седмица създадох идеалния план за работния ден, изпълнен с много задачи. Понеже не можех да отида на тренировка вечерта, заради служебно събитие, трябваше да отида през деня, но преди това да стигна от центъра до Люлин да свърша нещо и да се върна обратно до центъра за тренировка. Всичко бях изчислила освен дъжда…

И въпреки него някак щях да стигна навреме, обаче в Люлин осъзнах, че съм си забравила сака с дрехите. “Нищо, нали съм в Люлин, ще мина през нас да си взема нещо друго!”. Да, но Меркурий има друг план – ключът ми за вкъщи е останал в офиса… Добре, че съм достатъчно изобретателна и някак… само с половин час закъснение успях да стигна до залата.

3. Ще срещаш тъпи хора на всяка крачка

Знам, че ще кажете, че независимо от планети, то си ги има. Да, но някак така се получава, че подредбата на небесните тела явно им влияе. Те са като върколаците и луната. Някак започват да изпъкват и да се концентрират. Набиват ти се в очите толкова много, че започва да те боли челото от “плясвания по главата” след поредната глупост. Единственото, което те крепи, е че след края на периода на Меркурий ще се разсеят и поне няма да се сблъскваш всяка минута с тях.

Та, ситуацията е – човек и добре да живее, се сблъсква с Ретроградния Меркурий. Ако и вие не вярвате в него, но се опитвате да си обясните небивалиците около вас, погледнете календара… там може би ви дебне той!

*Всички твърдения в този материл са измислица и нямат нищо общо с познания по астрономия, астрология, астрофизика и всичко подобно.

Leave a Reply