LLAMA crafter

Идея за опаковане на коледни подаръци

Не остана! 5 дни до Коледа. Аз отдавна съм готова с подаръците, но вече и с опаковките.

Tази година отново съм заложила предимно на кафява хартия – тип амбалажна. Имам изчистен вариант и такава с шарки. За разнообразие и цвят взех и бяла хартия на зелени и червени елхички.

Вместо панделка и даже вместо канап използвах нещо друго класическо – бяло и червено. Този усукан десен е много коледен – дори мисля, че в Лапландия си нямат други конец 🙂

По нашите ширини обаче се свързва с Баба Марта. А аз съм използвала именно такъв конец – за мартеници, дори с надпис “мартеница”. Купих го от магазин “М Арт”, в който продават всякакви връвчици, закопчалки и мънистенца за мартеници.

Коледният контекст за миг изтрива всички асоциации с март месец и с подходящата хартия създава чудесно декемврийско настроение.

Понеже опаковам всичко в София и се пренасяме така до Стара Загора за Бъдни вечер, имам нужда и от някакви подсказки кой пакет за кого е. Тази година реших да нарисувам индивидуални мини картички- етикети за всеки подарък. Те са с забавни картинки и носят много настроение. Ето и част от тях:

И докато пиша това вече сигурно остават 4 дни до Коледа… Споделете ми вие как опаковате подаръците и смятате ли, че красивата опаковка е важна?

Leave a Reply