Traveling LLAMA

Една различна Италия

Красиви исторически места, впечатляващи катедрали, малки улички, просеко, паста, сладолед, пица… всичко това са безспорно елементи, които омагьосват туристите от цял свят, щом стъпят в Италия.

Последното ми пътуване до там (не че съм имала много) не беше лишено от тях, но в цялото бързане между световното изложение за мотори EICMA, пътищата с десетки тол такси и малкото дни за всичко, не успях да се насладя качесвтено на популярнато преживяване в Италия.

Затова пък видях и почувствах една различна Италия – усетих топлината на италианците на село и сякаш за един дъх време се потопих в тишината и магичността на Алпите.

Само на 4 километра нагоре от село Casale, в което бяхме на гости, се намира Santuario della Beata Vergine del monte Altino (или в превод от Google – Светилище на Пресвета Богородица на планината Алтино).

От терасата пред църквата се открива гледка, която буквално те кара да кажеш на глас “Уау”. Заснежените върхове по 3000 м. се виждат в далечината и се чудиш как ти си стоиш по яке, а на ръка разстояние има бяла покривка. В долината под върховете са се настанили малки селца, които само изглеждат тихи, защото в тях кипи живот.

Но каквото и да кажа то няма да е достатъчно, затова продължавам с малко снимки, които също не са достатъчни, за да се усети. Това място трябва да се види лично.

А ето и къде точно се намира:

Е, Италия, ще се видим скоро!

Leave a Reply