Inspired LLAMA

5 книги, които ще прочета през лятото

Така, както си текат горещите дни, лятото не просто започна, ами си е към средата. Няколко дни преди отпуската за море, реших и аз (както много хора) да ви разкажа за книжките, които планирам да прочета през следващите летни месеци. 

Ето го и балания лист с 5-те книги за почивката:

“Оксиморон – Нечовешки роман”

Цялата история в романа е абсолютен оксиморон. Може ли куче да говори или човек да бъде ловно куче? Кога временен компромис в името на доброто на семейството се превръща в постоянно решение? Възможно ли е да се измъкнеш от омагьосания кръг на съмнителните сделки чист и най-вече жив? На тези въпроси търси отговор “Оксиморон – Нечовешки роман” на Михаил Вешим (изд. Сиела).

“Задната къща. Дневникът на Ане Франк”

“Дневникът на Ане Франк” (изд. Сиела) не е типичният лек и свеж роман за плажа, но е история, която искам да прочета от години. Записките на момичето от “Задната къща” започват от 12 юни 1942 г. и продължават до 1 август 1944 г. – в най-тъмните времена на миналия век. Тийнейджърката от еврейски произход се укрива със семейството си от нацистите в Амстердам. През това време разказва за живота си в писма до самата себе си в дневникът, подарък за рождения й ден, който може би е един от малкото спомени за слънчевото детство. 

“Личният стил”

“Любимото” възклицание на всяка жена, включително и моето е “Няма какво да облека”. Никога нещата не ми харесват до край и никога нямам подходящите обувки за тази рокля, или точната рокля за тези обувки. Румяна Пенева, авторът на “Личният стил” (изд. Софтпрес), е консултирала стотици хора за най-подходящите дрехи за тях, точните цветове и грим. Книгата е като личен гайд в дебрите на стила и мисля, че е чудесно четиво за коктейл и басейн (за разлика от предишния ми избор).

“Креативен отбор”

Всички знаем, че Apple са образец за иновация, а Стив Джобс е гений. В “Креативният отбор” (изд. Сиела) Кен Косиенда разказва увлекателните истории от коридорите на технологичния гигант, в неговите златни години. Той е един от създатели на легендарния софтуер на компанията и разказва как са протичали срещите с Джобс и процесите, които са отвели Apple на върха. Определено с тази книга можеш да подхраниш въображението си и да почерпиш вдъхновение. Да видим!

“Аутопсия на една любов”

След като прочетох “Балада на Георг Хених” съм напълно сигурна, че ще прочета всички книги на Виктор Пасков. “Аутопсия на една любов” (изд. Сиела) е предизвикала доста бурни реакции, когато е публикувана за пръв път. Димитър Стоянович казва за книгата: “…може да ви възмути или възхити. Все тая. Важно е само да не забравяте, че и най-оспорваният текст на Виктор Пасков е в пъти по-добър от другата книга на нощното ви шкафче.” Как да не искаш да я прочетеш!

ПП: Не съм фанатичен фен на издателство Сиела, просто се възползвах от 50% им намаление за 24 май и си накупих доста книги 🙂 

Leave a Reply