LLAMA crafter

Работилницата на Дядо Коледа vol.18

Коледа чука на вратата. Обичам този празник повече от рождения си ден. Всичко е в червено и зелено, свети, магия се усеща във въздуха. Това е времето, което прекарваме с най-близките, седнали около трапезата, в приятни разговори, смях, някоя друга празнична кавга и много любов.

Една от любимите ми части от Коледа, а може би и на много от вас, дори да не си го признават, са подаръците. И не тези, които аз получавам, а изборът на подаръци за любимите хора. Независимо колко струват и какви са, те винаги са избрани специално за човека. 

За мен един от най-вълнуващите моменти е опаковането на подаръците 🙂

Тази година заложих на кафяво и червено. Исках нещата да са в един стил, особено тези, които са за у дома и отваряне на 24-ти след 00:00 ч. (защото Дядо Коледа все пак идва на 25-ти).

Избрах червена огледална хартия и кафява такава (тип амбалажна) с коледна декорация по нея. В процеса на опаковане открих, че тя се реже изключително лесно и право, което не се случва с другите хартии.

Вместо панделка използвах канап – ефектен е, придава естествен вид и е по-евтин. 

За декорация реших също да заложа на нещо естевено. Направих малки детайлчета от канела, анасон, шишарки, захарни бастунчета и сатенена панделка, които заменят големите финтифлюшки отгоре на подаръка.

Канелата и анасона се предлагат в различни магазини – почти във всички големи супермаркети ги има. Бастунчета първо мислих да купя от Jumbo, но би било истинско приключение да отидеш там сега. И една вечер, както си пазарувах за вечеря в T MARKET, ги видях на касата – доста са на брой и са само 2 лева. 

За да станат декорациите най-лесно използвам силиконов пистолет (използвам него и за самото опаковане, защото не се вижда и е много лесно). Силиконовите пистолети вече са много достъпни и всеки може да си вземе един, особено ако е крафтърче, като мен (както ме нарича Сашо).

И така след като измислих концепцията, беше време за работа!

Всяка година се заемам с опаковането на подаръци в София. Понякога слагам “лъжливи” кутии под хартията, за да заблудя получателя за размера на подаръка. След като съм готова в навечерието на Коледа, не питайте как събирам всичко в торби и го товарим в колата – ставаме като шейната на Дядо Коледа. И тръгваме за Стара Загора…

Ако все още не сте готови с опаковане, то, надявам се, че съм ви дала идея. Хващайте ножицата и хартията и започвайте, че Коледа направо си дойде!

Пожелавам ви много щастливи и спокойни празници! И не забравяйте, че каквото и да има под опаковката, най-важна е любовта!

Leave a Reply