Inspired LLAMA

Let’s drama, llama

Според Wikipedia (и не само) ламата е бозайник от семейство Камилови. Живее предимно в Латинска Америка като домашно млекопитаещо животно. Традиционно се свързва с Перу и скотовъдството на инките. Ламите се използват за вълна, мляко, месо и като товарни животни. Те са интелигентни. Високи са между 1,7 метра и 1,8 метра и тежат между 130 и 200 килограма. Освен това са социални животни и обичат да живеят в стада. Живеят до 20-25 години. В случай, че ламата се почувства застрашена, е много възможно да започне да плюе. Абе… общо взето ползени животни. Освен това са доста смешни, особено когато са подстригани.

Счита се, че ламите съществуват отпреди 4 милиона години, но моята първа среща с тях, след която ми станаха много симпатични, беше през 2000 г. Тогава гледах Омагьосаният император (англ. The Emperor’s New Groove) или както аз му викам: Император Кузко. В детското филмче лилава алчна жена омягьосва императора, който е изключително себичен, и го превръщат в лама (много хубава анимация, трябва да се гледа).

След това, разбира се, съм виждала лами на живо по зоопаркове и винаги ме е било страх да не ме наплюят. Но пък това не ми е попречило да смятам, че са много смешни животни, а аз обичам смешно изглеждащи неща.

После се появи и драмата в живота ми – буквално – театърът стана част от мен. Дойде и Международен студентски театрален фестивал “Данаил Чирпански” и трябваше да измислим слоган за рекламите, които носиха послание “не си измисляйте драми, отидете на театър”. От друга страна, слоганът трябваше да е готини, надъхващ, защото все пак е събитие за студенти. И след като клиповете вече бяха готови, стояхме в офиса на Premier Studio и режисьорът каза: А какво да напишем тук? Ние се спогледахме и почнахме да въртим около думата драма. Тогава съвсем на шега казах “Let’s Drama” и това се превърна в емблемата на фестивала.

 

Все още не намирате връзката може би? Така ще е в много от моите излияния, защото в главата ми има доста дълбоки натрупвания. 

Тогава думата “драма” стана част от живота ми. Така в някакви моменти започнаха да се появява в пространството сентенциии като “no drama llama”, “save the drama for your llama” или “noprobllama” и други такива, защото драма се римува с лама, както вече сте се досетили.

Та така се съчетаха две мои любими неща. Но понеже аз съм си склонна към измислянето, планирането и реализирането на драми, а също и към намесата случайно или не в чужди драми, реших, че най-много ми харесва съчетанието “drama llama”, без “no”.

После поисках няколко неща (проекти, които правих с различни хора) да се казват llama или drama llama, даже предложих на екипа на фестивала визията за 2019 г. да бъде с лама, но всичките ми предложения бяха отхвърлени… Затова пък… аз направих DRAMA LLAMA!

Добре дошли!

Leave a Reply